Teriyaki Sosu Tarifi
Japon mutfağına ait olan teriyaki sosu, balık ızgarasında, suşi ve özellikle de çin böreğinde kesinle kullanmanız gereken müthiş bir dip sos…
Yayınlanma:
Güncelleme:

Teriyaki Sosu Nasıl Yapılır, Malzemeler?
140 gr Sake
140 gr Mirin
250 gr Koyu Soya Sos
200 gr Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
Hazırlama
İlk önce nişasta haricindeki tüm malzemeleri derin bir tencerede ocağa koyup kaynatıyoruz. O sırada nişastayı bir kaba koyup üzerine su ekliyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak kaynayan sosa ekliyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alabiliriz.
NOT: Teriyaki sosunu hazırlarken miktarları gramı gramına ayarlamak zorundayız. Aksi halde sosumuzun tadı değişecektir.
AFİYET OLSUN
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR