Nuraniye Tarifi
Lezzetli bir meze olan nuraniye, yaz aylarında yoğurtlu tarifiyle sizleri serinletecek.
Yayınlanma:
Güncelleme:

Nuraniye Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 3 adet kabak
- 4 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
Taze soğanı, dereotunu ve maydanoz yıkayıp ince ince doğrayınız. Ardından sarımsakları rendeleyiniz. Yoğurdu bir kaba alıp çırpınız. Taze soğanı bir tavada zeytinyağında 2 dakika kavurunuz. Kabakları rendeleyip içine ekleyiniz. Kabaklar suyunu çekene kadar pişiriniz. Pirinci haşlayınız. Sarımsakları, maydanozu, dereotunu, pirinci, tuzu ve yoğurdu ekleyip karıştırınız. 3 saat buzdolabında bekletiniz. Sonra soğuk olarak servis yapınız.
Afiyet Olsun.
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR