Limon Tatlısı Tarifi
Ekşi ve tatlının birleştiği, aroması ve tadıyla kendine hayran bırakacak bir tatlı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Limon Tatlısı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 16 kaşık şeker
- 5 kaşık nişasta
- 2 limon rendesi
- 2 limon suyu
- Yarım kaşık margarin
- 1 yumurta sarısı
- 5 bardak su
Adım Adım Hazırlanışı
- Şeker, nişasta, limon rendesi, limon suyu ve yumurta sarısı güzelce çırpılır.
- Şekerlerin daha iyi erimesi ve pürüzsüz bir kıvam alması için yarım su bardağı su eklenir.
- Karışım bir tencereye alarak üzerine 5 bardak su ilave edilir.
- Sürekli karıştırılarak homojen bir kıvam alan tatlıya yarım kaşık margarin ilave edilir.
- Muhallebi kıvamına gelen tatlı 5 dakika kaynatılarak borcama alınır ve soğumaya bırakılır.
- Üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpilir ve dolapta iyice soğuması için 1-2 saat bekletilir.
AFİYET OLSUN
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR