Milyonlarca kullanıcısıyla 6 adımda Binance güvenilir mi? Binance, müşterilerinin kişisel bilgilerinin ve fonlarının güvenliğini sağlamak için çok katmanlı "banka benzeri" güvenlik önlemleri ve yönetim protokolleri içeren dünyanın en güvenilir kripto para borsalarından biri olarak biliniyor. Peki bu %100 güvenilir olmak için yeterli mi? Şimdi tüm detaylarıyla Binance güvenlik incelemesine geçebiliriz...
Binance, son derece yüksek ticaret hacmi, çok sayıda seçenek ve mükemmel bir itibar ile milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başarmış lider kripto para borsaları arasında yer alıyor. Hal böyle olunca kısa sürede kendini zirveye taşımayı başaran Binance, her ne kadar dünyanın önde gelen bitcoin borsası olarak anılsa da hem acemi hem de deneyimli kripto para birimi kullanıcıları tarafından güvenlik konusunda merak ediliyor.
Şimdiye dek Türkiye'de yapılmış en kapsamlı "Binance Güvenilir mi?" araştırmasını sizlerle paylaşacağım. Geçtiğimiz yılın verilerine göre Türkiye'de 1.1 milyon, globalde ise 115 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip Binance, kripto para piyasasına girmek isteyen ya da katılma kararında kararsızlık yaşayanlar için bu yazımda Binance'ın güvenilir olup olmadığına biraz ışık tutacağım..
Aşağıda güvenli bir kripto para borsasından neler bekliyoruz bölümünü ziyaret ederek araştırma, inceleme ve mevcut istatistikler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Binance Güvenilir mi?
Binance kripto para borsasının güvenilirliğine gelecek olursak; şeffaflık, coin yelpazesi, hız, şifreleme, yasal hususlar, likidite, ücretler ve kullanıcı deneyimi açısından milyonlarca aktif kullanıcısıyla dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ın güvenilir olduğunu söyleyebiliriz.
Kripto paralarını borsada bırakmaya karar veren kullanıcılar için güvenli bir ticaret ortamı sağlayan firma, Google Authenticator uygulaması ve SMS doğrulama sistemi ile üstün güvenlik teknolojilerine örnek olarak soğuk cüzdan depolama ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) kullanmaktadır.
Şimdi daha derine girecek olursak kripto almak, satmak ve saklamak için 6 Adımda Binance Güvenilir mi? araştırmamıza geçebiliriz.Hızlı işlem, yüksek hacim ve mükemmel itibarı ile Binance kripto para borsasının ne kadar güvenilir olduğunu öğrenelim.
Genel Bakış
Binance, 2017 yılında Çinli-Kanadalı geliştirici Changpeng Zhao (CZ) tarafından kurulan bir kripto para borsasıdır. Zhao'nun şirketi Beijie Technology kısa süre içerisinde 15 milyon doları toplayarak başarılı bir ICO'nun ardından değişimini tüm dünyaya kanıtlamayı başardı. Aslen Çin merkezli olan Binance, Çin hükümetinin kripto para birimi endüstrisine yönelik değişiklikleri nedeniyle şirket merkezi Cayman Adaları'na taşındı.
Binance'in ICO'suna yatırım yapan yatırımcılar, karşılığında kripto para ticareti yapmak ve Binance ücretlerini ödemek için kullanılabilecek Binance Coin'i (BNB) aldı. BNB daha önce Binance Akıllı Zincir olarak bilinen BNB Zincirine güç sağlamak için de kullanılıyordu. BNB'nin başlangıçta değeri 0.1 dolar civarındaydı ve Binance'nin yükselişiyle değer kazanmaya devam etti.
Binance'nin kurucusu CZ'nin sektörde etkileyici bir geçmişe sahip olduğu ve özgeçmişinde Blackchain.com'da teknik direktör gibi yüksek profilli pozisyonlarda görev aldı biliniyor. Çin hükümetinin kripto para birimleri konusundaki görüşleriyle mücadele eden Binance, sunucularını artık daha esnek devletlerden çalıştırarak ona rekabetçi bir değişim hizmeti yürütme özgürlüğü sağlıyor.
Lansmanından bu yana şaşırtıcı bir başarı elde eden Binance, Coinmarketcap'te 24 saatlik işlem hacmi açısından 1 numarada yer alıyor. Bu oran ona en yakın rakibi olan Coinbase'in 24 saatlik işlem hacminin tam 5 katından daha fazlası.
Hizmetleri
P2P: Binance, kirpto para alıcılarını ve satıcılarını doğrudan birbirine bağlayan eşler arası (P2P) bir ticaret hizmeti sunar. Bu, kullanıcıların tercihlerine bağlı olarak çok çeşitli ödeme seçenekleriyle itibari para ödemelerini kolaylaştırır.
Kredi/Banka Kartı: Binance, kredi ve banka kartlarını destekleyen bir aracılık hizmeti sağlamak için Simplex ile ortaklık kurdu. Bu hizmet, bir kredi veya banka kartı ile çeşitli farklı kripto para birimleri satın almanıza ve ayrıca bu kartları kullanarak hesabınıza itibari para yatırmanıza olanak tanır.
SEPA/Havale: Binance, 3. taraf sağlayıcılarla entegrasyonları sayesinde artık kullanıcılarının SEPA ve banka transfer yöntemlerini kullanarak doğrudan kripto para satın almalarına olanak sağlıyor. Son derece cazip olan bu seçenek ile hiçbir işlem ücreti ödemeden transfer sağlayabilirsiniz.
Spot: Spot ticareti için kullanıcılar iki ana arayüz arasında seçim yapabilir. Değiştirilebilir kolay arayüzü, grafikleri ve farklı özellikleriyle başlangıç seviyesinde olanlar için büyük kolaylık sağlar.
Marj: Kullanıcılar, tüm marj hesap bakiyesini riske atan çapraz marj ile potansiyel kayıpları tek bir işlem çifti ile sınırlayan izole marj arasında seçim yapabilir.
Birimleri ve Limitleri (10/9.8)
Binance kripto para borsasında alım-satım yapmak, yatırmak ve çekmek için 600'den fazla coin bulunuyor. En popüler coinler arasında:
Binance, para çekme limitlerini belirlemek için VIP sıralama sistemini kullanır. En düşük seviye VIP o üyeleri, 24 saatlik bir süre içerisinde 8.000.000 BUSD'ye kadar para çekebilir. En üst düzey VIP 9 kullanıcıları, 24 saatlik bir süre içerisinde 96.000.000 BUSD'ye kadar para çekebilir. Binance'den kripto para birimlerinin yanı sıra USD, GBP, TR ve EUR dahil olmak üzere çeşitli para birimlerini kolayca çekebilirsiniz.
Müşteri Hizmetleri
Genel olarak yapılan incelemelerde Binance kullanıcılarının birçoğunun geniş coin yelpazesi, hızlı arayüzü, kolay kullanımı, anlaşılır grafikleri, kendini kanıtlamış bir sicile sahip olması ve güvenilirliği ile Binance kullanmaktan memnun olduğunu söyleyebiliriz.
Binance'de karşılaşabileceğiniz çoğu soruna yanıt veren ya da size rehberlik edecek kapsamlı bir SSS bölümüne sahip. SSS bölümü size yardımcı olamıyorsa, sorunuzun yanıtını bulmanıza veya sorununuzu çözmenize yardımcı olacak otomatik bot bulunuyor. Bu da işe yaramıyorsa müşteri hizmeletleri temsilcisiyle iletişime geçmek için istek gönderebilirsiniz.
Binance kimliğiniz yüklü ise "BinanceHelpDesk" twitter hesabına doğrudan mesaj gönderebilirsiniz. Gönderilen mesajların yanıtı için bir süre beklemeniz gerekeceğini unutmayın.
Diğer Borsalar
Binance vs Coinbase Pro: Coinbase Pro, Coinbase'in ticaret platformudur. İtibar ve benimseme açısından önde gelen borsalardan biridir. Platformun dünya çapında sınırlı kullanılabilirliğinin yanı sıra (103 ülkeyi destekler), platform ücretleri Binance'deki en yüksek ücret katmanından 6 kat daha yüksek olan %0,6'dan başlar.
Binance vs Bittrex: Bittrex, Aralık 2014'te faaliyete geçmesinden bu yana kripto tüccarları arasında popülaritesi artan ABD'li bir kripto para borsasıdır. İstikrarlı büyümesi onu piyasanın en çok tercih edilen altcoin borsalarından biri haline getirdi. Bittrex ücretleri, Binance'ye nazaran 3,5 kar daha yüksek olan %0,35'ten başlıyor.
Binance vs Bitfinex: Hacim olarak dünyanın en büyük BTC borsalarından biri olan Bitfinex, daha gelişmiş yatırımcılara uygun olan Bitcoin marj ticareti gibi gelişmiş seçenekler sunar. 150'den fazla kripto para birimini destekleyen Bitfinex, satış emirleri için %0,1, alış emirleri için %0,2 (Binance'ın 2 katı) ücrete sahiptir.
Binance vs Kraken: Merkezi San Francisco, California'da bulunan Kraken, en eski kripto para borsalarından biridir. ABD, Kanada, Japonya ve AB'de faaliyet gösteren platform, Binance'de bulunan 600 kripto paraya nazaran 110 civarı coin desteklemektedir. Yapıcıların max ücreti %0,16, alıcıların max ücreti %0,26'dır.
Sonuç
Her şeyi bir araya getirdiğimizde ve Binance borsasına objektif olarak baktığımızda, bu BTC borsasının artılarının eksilerinden çok daha ağır bastığını söyleyebiliriz.
Gerek borsanın düşük ücretleri, gerekse profesyonel ekibi ile tüm dünyada 115 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olmasını onu önemli bir kripto para borsası yapmak için yeterli.
Günlük işlem hacmi söz konusu olduğunda Binance'ın diğer rakip borsalara nazaran ciddi bir fark ile lider olması şaşırtıcı değil. Dünya çapında hizmet sunma yeteneğini kazanmış bu firmanın şuan için önüne geçebilecek bir güç olmadığı aşikar görünüyor.