Kırşehir'in Meşhur Lezzetleri

Lepe
Lepe, Kırşehir’e özgü bir pilav çeşididir fakat bu pilav diğer pilavlardan farklıdır. Kıvamı sulu bir pilav türüdür. Kırşehir’de günlük olarak pişirilip ve tüketilmektedir.
Çirleme
Çirleme, Kırşehir’in yöresel bir yemeğidir. Kuzu eti ile yapılan bu yemek oldukça lezzetlidir. Yemeğe eklenen kayısı ve pekmez oldukça farklı bir lezzet sunmaktadır.
Ayva Dolması
Kıymalı harç hazırlanır ve ayvanın içine doldurulur. Kıymalı ve baharatlı harç koyulan ayva pişirilir ve üzerine pekmez eklenir. Pekmezli ve lezzetli bir dolma çeşidi olan ayva dolması Kırşehir’in yöresel yemeğidir.
Kesme Aşı
Kesme Aşı, Kırşehir’in günlük yemekleri arasındadır. Hamurdan hazırlanan kesmeler mercimek ile birleşir. Hazırlanan soğanlı salçalı sos ile birleşir ve Kesme Aşı yemeği oluşur. Kırşehir’in yöresel bir lezzetidir.
Pekmezli Pelte
Pekmezli Pelte, Kırşehir'in yöresel tatlısıdır. Üzüm Pekmezi ve buğday nişastası ile yapılan bu tatlı lezzetlidir. Şeker kullanılmadan sadece pekmez ile yapılması sağlıklı olduğu düşüncesiyle herkes tarafından tercih edilmektedir. Kolay, pratik yapımı ve lezzeti ile sevilen bir tatlıdır.