Kırklareli'nin Meşhur Lezzetleri

Tas Kebabı
Tas Kebabı kuzu ile yapılan lezzetli bir kebap çeşididir. İçine birkaç sebze eklenerek pişirilmektedir. Tas Kebabı restoran ve evlerde pişirilen tüketilen bir yemektir.
Borani
Borani, bir çeşit bitkidir. Sulu ve yumurtalı olarak iki çeşit pişirilmektedir.
Soğan Aşı
Kırklareli’nin sevilen lezzetidir soğan aşı. Günlük olarak tüketilen sulu bir yemektir. Soğan aşı, içine birçok sebze eklenerek pişirilmektedir.
Bıldırcın
Bıldırcın, Kırklareli’nde sıklıkla tüketilen bir av kuşudur. Bıldırcının birçok çeşit yemeği yapılmaktadır. Kırklareli’ne özgü bir yemektir bıldırcın. Lezzetli olması sebebiyle tercih edilmektedir.
Bakla Çorbası
Bakla Çorbası, Kırklareli’ne özgü bir çorbadır. Kırklareli’nde günlük olarak tüketilen bir çorbadır. Bakla haşlanarak diğer malzemelerle bir araya getirilir ve pişirilir. Lezzetli bir çorbadır.
Hoşmerim
Hoşmerim, Kırklareli’nin yöresel bir tatlısıdır. Tuzsuz peynir ile yapılan bu tatlı tencerede pişirilmektedir. Piştikten sonra servise alınır ve üzerine ceviz içi dökülür.