Kahramanmaraş'ın Meşhur Lezzetleri

Kahramanmaraş, yiyecek-içecekleri ve tatlıları ile zengin mutfak kültürüne sahiptir.
Kahramanmaraş'ın Meşhur Lezzetleri

Kahramanmaraş Dondurması

Kahramanmaraş Dondurması'nın özelliği doğal otlarla beslenen keçilerin sütleri ve yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen mucizevi salepten oluşmaktadır. 

 

Kahramanmaraş Biberi 

pul-biber.jpg

Kahramanmaraş’ın iklim yapısı, arazi yapısı, bol soğuk su kaynaklarının olmasından dolayı kırmızı biberi meşhurdur.

 

Kahramanmaraş Tarhanası 

kahramanmaras-tarhana.jpg

Kahramanmaraşlılar'ın vazgeçemedikleri yiyeceklerinin başında tarhana gelmektedir. Kahramanmaraşta tarhana hem kuru hemde ıslatılarak yenilmektedir. 

 

Baklava

baklava-005.jpg

Maraşta en çok tercih edilen baklava çeşiti antep fıstığı ile yapılanlarıdır.  

 

Fıstıklı Pilav

fistikli-.jpg

Meşhur olan Maraş fıstığı yemeklerde de çok sık kullanılmaktadır. Bademli, fıstıklı pilava tavuk da eklenmektedir. 

 

Mumbar Dolması 

dolma-.jpg

Mumbar dolması, koyunun ince bağırsağının temizlenip, hazırlanan dolma içinin konulması ve pişirilmesi ile yapılmaktadır. 

 

Eli Böğründe 

eli-bogrunde.jpg

Bu yemekte görsel sunum da ön plandadır. Domatesler,biberler,soğanlar,sarımsaklar ve et uyum servis edilecek tabağa dizilmelidir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.