Kadayıflı Baklava Tarifi
Bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir baklava tarifi.
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kadayıflı Baklava Malzemeleri
- 250 gr. kadayıf
- 8 adet baklavalık yufka
- 200 gr. cekilmiş ceviz
- 250 gr. margarin veya terayağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin;
- İki bardak su
- İki bardak şeker
- Birkaç damla limon suyu
Adım Adım Hazırlanışı
- Öncelikle şerbet kaynatmaya alınır ve kıvam aldıktan sonra ılımaya bırakılır.
- Tereyağı ve sıvıyağ ile birlikte eritildikten sonra tezgaha bir adet baklavalık yufka serilir.
- Kadayıfa 7-8 kaşık yağ koyduktan sonra güzelce harmanlayınız.
- Tezgaha serdiğiniz yuflanın bir kenarına kadayıf ve ceviz konur.
- Yağladığınız yuflayı sıkıca sarınız ve tepsiye diziniz.
- Tüm kadayıfları aynı şekilde uygulayınız.
- Kalan yağı yufkaların üzerine gezdirdikten sonra eşit miktarda kesiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriniz.
- Baklava ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülür.
- İki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR