Japonya'nın En Pahalı Gıdaları

Süt / 43 Dolar
Japonya Nakazawa Foods, sıradan sütlere göre çok daha fazla fiyata satılmaktadır. Bunun sebebi, içerisinde bulunan stres giderici maddelerdir. İnsanlardaki depresyon ve endişe gibi durumları düşürme etkisi vardır.

Kobe Etli Pizza / 66 Dolar
Pahalı sığır eti ile bilinen Japonya'nun fast food ürünleri de oldukça yüksek fiyatlardır. İçerisinde Kobe eti, patates, soğan ve biftek sosu olan bi pizza 66 Dolardır.

Fugu / 100 Dolar
Puffer etinden hazırlanan Japon yemeğidir. Pufferfish ölümcül balık oduğu için, hazırlanmasna dikkkat edilmeli, yanlış hazırlanırsa ölüme bile sebebiyet verebilir. İçerisinde bulunan iğne kadar zehir, yetişkin birini öldürebilir.

Kare Karpuz 200 Dolar
800 dolarlık karpuza kare şeklini vermek için, kare cam kaplara yerleştirilmektedir. Özel tasarlanmış meyve yaklaşık 200 dolara satışa sunuluyor.

Matsutake Mantarı / 2.000 Dolar
Japonya'da çok yaygın bulunan mantar, Japonlar için önemlidir. Yıllık hasılatları 1000 tondan az olan bu mantar, direkt fiyatlara yansımaktadır.

Wagyu Sığır Eti / 500-1.800 Dolar
Hakiki Kobe etidir ve Tajima-Ushi cinsi Wagyu adı verilen sığırdan elde edilir. Sadece Japonya'da üretilen bu ineğe, şarap içirilir, kaz ciğeri ve tahıllar yedirilerek masaj yapılmaktadır.

Yakut Rengi Roman Üzümü / 4.000 Dolar
İlk olarak 2008 yılında tanıtılan bu üzüm, özel yöntemlerle yetiştirilmiştir. "Premium sınıf" üzümünün salkımı 700 gr gelmektedir. 2013 yılının temmuz ayında, Kırmızı renkli Roma üzümü, 110 dolar, Salkımı ise 4.000 Dolara satıldı.

Densuke Siyah Karpuz / 6.100 Dolar
Hokkaido Japon adasında yetişen bu karpuzdan, yılda sadece 10.000 tane üretilmektedir. 2008 yılında 6.100 Dolara satılarak alanında rekorunu kırdı.

Yubari Kral Kavunu / 26.000 Dolar
Üst sınıf bu kavun mükemmel ve yuvarlak bir kabuğa sahiptir. Besin değerleri ve sulu tatlılığından dolayo ödül almış bir karpuzdur. Bu kavun, Japonya'da 50 veya 100 dolara alınabilir. Bir ihalede satılan bu kavun, 26.000 Dolara alıcı buldu.

Toro / 40.000 Dolar
Suşi için kullanılan toro, tuna balığının karın yağıdır. Otoro olarak bilinen değerli tor, balığın alt kısmından alınır. Balığın fiyatı piyasalara göre sürekli değişiklik göstermektedir.