Lezzetiyle Mest Eden İstanbul’un En İyi 15 Kebap Restoranı

Ülkemizin en iyi lezzetleri arasında yer alan ve ünü dünyaya yayılan kebaptan söz edince çoğu kişi için akan sular duruyor. Hal böyle olunca İstanbul'da da kebapçı sayısı bir hayli fazla. Fakat bu eşsiz lezzeti aslına uygun ve lezzetli yapanların sayısı ne yazık ki oldukça az. Bu sebeple hazırladığımız bu içeriğimiz, Antep, Urfa ve Adana'ya gitmeden de İstanbul'da lezzete doyacağınız en iyi kebap restoranlarından oluşuyor.
İstanbul'un En İyi 15 Kebap Restoranı
İşte İstanbul'da lezzetli kebap yiyebileceğiniz en iyi restoranlar...
1. Kaşıbeyaz Bosphorus
İstanbul'un en güzel manzarasına sahip kebapçısı olan Kaşıbeyaz Bosphorus, kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerini ağırlıyor. Boğaz manzarasına karşı lezzetli kebap yemenizi sağlayan mekanda, sadrazam kebabı kesinlikle denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
2. Develi1912
Her şubesinde aynı kaliteyi sunan Develi1912, iş yemeği gibi özel günler için tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Hem açık hem kapalı alanıyla ferah ve grup yemekleri için özel odalara sahip olan mekan, kebabın yanı sıra baklavasıyla da dillere destan.
3. Hamdi Restaurant
İstanbul'da kebap denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Hamdi Restoran, sadece İstanbullular tarafından değil turistler tarafından da tercih ediliyor. Eminönü'nün vazgeçilmez adreslerinden olan mekan, terası ve manzarasıyla büyülerken kebabın her çeşidini tatmanızı sağlıyor.
4. Ziya Şark Sofrası
İstanbul'un en iyi kebapçıları arasında yer alan Ziya Şark Sofrası, sunduğu kaliteli hizmetiyle beğeni toplayan bir mekan. Her Cuma düzenlenen sıra geceleri ve yöresel ünlü şarkıcılarla eğlence dolu bir atmosfer sunan mekanda, urfa lahmacunu en beğenilen lezzetlerden.
5. Ali Ocakbaşı
Ocakbaşı denildiğinde akla gelen mekanlar arasında yer alan Ali Ocakbaşı, Karaköy'de bulunuyor. Manzarası ve lezzetleriyle uzun yıllardan beri birçok kişinin vazgeçemediği bu mekan, sadece kebaplarıyla değil, mezeleriyle de adından söz ettiriyor.
6. Zübeyir Ocakbaşı
Vedat Milor tarafından da beğenilen Zübeyir Ocakbaşı, İstanbul'da en lezzetli kebabı sunan mekanlar arasında yer alıyor. Otantik havasını koruyan bu mekanda, taraklıktan böbreğe, ciğerden kebap çeşidine kadar birçok lezzet barındırılıyor.
7. Peymane
Klasik ocakbaşından farklı bir ambiyans sunan Peymane, Grand Hotel de Pera'nın üst katında yer alıyor. Şıklığı ve lezzeti bir arada sunan mekanda, bazı hafta sonları canlı müzik eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.
8. Adana Ocakbaşı
Vedat Milor tarafından övgüyle söz edilen Adana Ocakbaşı, 1978'den beri kalitesini koruyan ve kebap kültürünü yaşatan mütevazi bir mekan. Kebaplarının yanında, ızgarada ısıtılmış lavaşın arasına konan ciğeri unutulmaz lezzetler arasında yer alıyor.
9. Ali Haydar İkinci Bahar
İkinci Bahar dizisinin çekildiği Ali Haydar Restoran, Türkiye'nin en iyi kebapçıları arasında yer almayı başarmış. Antep yöresine özgü mezeleriyle kebaptan önce lezzet şöleni yaşatan mekan, fıstıklı kebabıyla baş döndürüyor.
10. Bağdat Ocakbaşı Cezayirin Yeri
Güngören'in en iyi kebapçılarından olan Bağdat Ocakbaşı Cezayirin Yeri, lezzeti ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Vedat Milor tarafından, Doğu'nun lezzetleriyle Batı'nın düzenini bir araya getiren bir mekan olarak tanımlanıyor.
11. Tatbak
Nişantaşı'nda kebap denildiğinde akla gelen mekanlardan biri olan Tatbak, 1960 yılından bu yana kalitesini koruyor. Lahmacun ve karışık ızgaralarıyla öne çıkan mekan, klasik dekorasyonuyla da dikkat çekiyor.
12. Çiya Sofrası
1987 yılında Kadıköy'de kurulan Çiya Sofrası, Urfa usulü kebaplarıyla İstanbul'un en iyi lezzet duraklarından biri olarak öne çıkıyor. Geleneksel lezzetleri ve sarmasıyla da tercih ediliyor.
13. Çanak Kebap ve Katmer
Antep lezzetlerini İstanbul'da tatmak isterseniz kesinlikle denemeniz gereken mekanlar arasında yer alan Çanak Kebap ve Katmer; geniş kapasitesi ve ferah ortamıyla aile dostu bir deneyim sunuyor. Özellikle katmeri, farklı bir dünyaya götüren lezzetlerden.
14. Şeyhmuz Kebap Salonu
İstanbul'da kebabı zırhla çeken nadir mekanlardan biri olan Şeyhmuz Kebap Salonu, Vedat Milor tarafından övgüyle anılıyor. Odun ateşinde pişirilen kebapları ve samimi ortamıyla dikkat çekiyor.
15. 4ten 4e Ocakbaşı
Yöresel lezzetlerin birleşimiyle ortaya çıkan 4ten 4e Ocakbaşı, şalgamı, etleri ve Sivas'ın yaylarından getirilen lezzetleriyle adını duyurmuş. Cuma ve Cumartesi günleri öğlen 4'te açılıp sabah 4'te kapanan bu mekan, dekorasyonu ile de beğeni topluyor.