Samimi ve Lezzetli İstanbul'un En İyi 10 Ocakbaşı Mekanı

Etrafında oturulabilen geniş bir mangalı, eskilerin ateş başı muhabbet geleneğini devam ettiren ocakbaşı mekanları, samimiyetleriyle yeniden ilgi noktası haline geldi. Bir taraftan mis gibi kebaplar, etler, sebzeler pişerken diğer taraftan lezzete doyulan bu mekanlar mis gibi kebap kokusuyla tok olanı bile acıktırıyor. Bu keyif özellikle Adana, Urfa, Antep gibi illerimizde oldukça yaygın olsa da İstanbul'da bu kültürü yaşatan mekanlar mevcut. Bu sebeple ocakbaşı kültürünü yaşayabilmeniz için İstanbul'daki en iyi ocakbaşı mekanlarını sizler için bir araya getirdik.
İstanbul'un En İyi 10 Ocakbaşı Restoranı
İşte İstanbul'da ocakbaşı keyfi yapabileceğiniz en lezzetli mekanlar...
1. Adana Ocakbaşı
Vedat Milor tarafından İstanbul'daki en iyi kebapçılardan biri olarak adlandırılan Adana Ocakbaşı, şişte kuzu ciğeri, Adana kebabı, kuzu uykuluk, kuzu çöp şiş ve kaburga gibi et severlerin tadına doyamayacağı lezzetler sunuyor. Ortamın samimiliği ve otantik oluşunun yanı sıra küçük bir lokanta olması, salaş mekan arayanların hoşuna gidecek bir yer haline getiriyor. Ocakbaşı kültürünü sonuna kadar yaşayabileceğiniz bu mekan, rakı kebap ikilisi için son derece uygun.
2. Ali Ocakbaşı
Karaköy'ün vazgeçilmez adresleri arasında yer alan Ali Ocakbaşı, manzaralı terasıyla keyifli bir yemek deneyimi sunuyor. Zırh kebabıyla damakta iz bırakan mekan; küşleme, kaburga, fıstıklı kebap ve şaşlık gibi lezzetleriyle de öne çıkıyor. Güler yüzlü personeli ve kaliteli hizmet anlayışıyla, arkadaşlarınızla gidip ocakbaşı keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir adres.
3. Zübeyir Ocakbaşı
Otantik havasını korumayı başarmış olan Zübeyir Ocakbaşı, Vedat Milor'ün de beğendiği mekanlar arasında yer alıyor. 1986 yılından beri lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyen bu mekan, Taksim ve Ataşehir olmak üzere iki farklı şubeyle hizmet veriyor. Kebap çeşitlerinin yanı sıra sunumuyla da beğeni toplayan mekana gelmeden rezervasyon yaptırmanız önerilir.
4. Ali Haydar İkinci Bahar
İkinci Bahar dizisiyle bilinen Ali Haydar Restoran, kalitesinden ve samimiliğinden ödün vermeden günümüze kadar gelen sayılı mekanlar arasında yer alıyor. Türkiye'nin en iyi kebapçıları arasında kabul edilen Ali Haydar İkinci Bahar, ocakbaşı kültürünü en iyi sürdüren mekanlardan biridir. Fıstıklı kebabıyla damaklarda iz bırakan bu mekan, kebap ve rakı ikilisini sevenler için ideal bir seçim sunuyor.
5. Yirmibir Kebap
Vedat Milor tarafından gerçek kebap kültürünü yaşatan yer olarak tarif edilen Yirmibir Kebap, etleri kuzudan elde ederek sunuyor. Bu mekan, İstanbul'da her yerde bulamayacağınız özgün kuzunun lezzetini ortaya koyuyor.
6. 4ten 4e Ocakbaşı
Adını Cuma ve Cumartesi günleri akşam 4, sabah 4 olarak çalışmasından alan 4ten 4e Ocakbaşı, iç dekorasyonuyla oldukça keyifli bir ortam sunuyor. Geleneksel ocakbaşı kültürünü yansıtan bu mekan, samimi ve sıcak atmosferiyle her saat kebap çektiğinizde ziyaret edilebilecek bir adres.
7. Bağdat Ocakbaşı Cezayirin Yeri
Vedat Milor tarafından övgüyle söz edilen mekanlar arasında yer alan Bağdat Ocakbaşı Cezayirin Yeri, salaş mekan arayanların hoşuna gidebilecek bir adres. Lavaşın üzerine konulan yemeklerle ve metal bardaklarda servis edilen ayranıyla farklı bir ocakbaşı deneyimi sunuyor; Adana kebabı ve içli köfte ile damak çatlatan lezzetler vaat ediyor.
8. Peymane
Ocakbaşında caz müziğinin ne işi var diye şaşıranlara farklı bir soluk getiren Peymane, lezzeti ve atmosferiyle herkesin beğenisini topluyor. 2003 yılından beri kalitesinden ödün vermeden hizmet veren bu mekan, “İçinden Caz Geçen Ocakbaşı” olarak anılıyor ve özellikle kuzu madolyanıyla hafızalara kazınıyor.
9. Beyoğlu Ocakbaşı
1990 yılından beri Beyoğlu'nun en sevilen ocakbaşı olan Beyoğlu Ocakbaşı, lezzetinden ödün vermeden hizmet veriyor. Lahmacun, kaburga ve kebap çeşitleriyle damak sulandıran bu mekan, samimi ortamı ve rakı ile tamamlanan ocakbaşı keyfi sunuyor.
10. Fikret Yılmaz Ocakbaşı
Zırhla çekilen etleri lezzetli kebaplara dönüştüren Fikret Yılmaz Ocakbaşı, Vedat Milor'ün Adana kebabını en beğendiği yerler arasında sayılıyor. Tamamen kuzudan yapılan kebaplar, kuzu ciğeri, lahmacun ve mezeleriyle eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor.