Bir Tabakla Doymam Diyenlere İstanbul'un En İyi 11 Mantıcısı

Hamurun içine konulan kıymasıyla, üzerine dökülen yoğurt ve sosun buluşmasıyla ortaya çıkan bu enfes lezzet, kimsenin hayır diyemeyeceği en özel yemekler arasında yer alıyor. Çıtırından haşlamasına, Kayseri mantısından hıngele kadar birçok farklı çeşidi bulunan mantı, acıkınca ilk akla gelen lezzet oluyor. Üzerine dökülen tereyağlı bol sos, bu yemeği diyetinizi bozan karşı konulamaz bir lezzete dönüştürüyor. İstanbul'da birçok mantıcı bulabilmek kolay olsa da, ev yapımı ve lezzetli mantıya ulaşmak oldukça zor. Bu sebeple, mantı deyince gözleri ışıldayanlar için İstanbul'un en iyi mantıcılarını aşağıda bulabilirsiniz.
İstanbul'un En İyi 11 Mantıcısı
1. Aşkana Mantı
Vedat Milor tarafından beğenilen Aşkana Mantı, 1987 yılından beri lezzetinden ödün vermeden hizmet veriyor. Hem haşlama hem de çıtır mantı seçenekleriyle günün her saati yoğun ilgi görüyor. Tatar bir aile tarafından kurulan bu mekan, mantı severlerin uğradığı yerler arasında öne çıkıyor.
2. Hıngal Mantı
Özel yapım Dağistan mantısı çeşitlerini sunan Hıngal Mantı, otlu, somonlu, cevizli ve parça etli gibi farklı lezzet seçenekleriyle mantı tutkunlarına hitap ediyor.
3. Sinop Mantı
Beşiktaş'ta yer alan Sinop Mantı, yoğurdun üzerine dökülen bol sos ve ince kıyılan cevizle, ev yapımı mantının ve köy yoğurdunun buluştuğu eşsiz bir lezzet sunuyor.
4. Emek Mantı
Yeniköy'de 1988'den beri hizmet veren Emek Mantı, geleneksel ve yöresel lezzetler sunuyor. Klasik ve çıtır mantısının yanı sıra mantı çorbası ve börekleriyle de öne çıkıyor.
5. Bodrum Mantı
20 yıldır mantı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan olan Bodrum Mantı, hem haşlanmış hem de kızarmış mantı seçenekleriyle doyurucu ve lezzetli tabaklar sunuyor. Ayrıca, diyet yapanlar için düşük kalorili alternatifleriyle de öne çıkıyor.
6. Casita
Nişantaşı'nda mantı denildiğinde akla ilk gelen yer olan Casita, hem klasik mantıları hem de farklı lezzetlerle harmanlanmış seçenekleriyle öne çıkıyor.
7. Kardeşim Mantı
Emirgan'da yer alan Kardeşim Mantı, otantik dekorasyonu ve Bolu usulü mantısı ile sizi geçmişe götürecek. İki çeşit mantı sunan mekan; biri cevizli, yoğurtlu, tereyağlı, diğeri ise süzme yoğurtlu seçenekleriyle dikkat çekiyor.
8. Pita Mantı
Kadıköy'ün sevilen mantıcısı olan Pita Mantı, samimi ortamı ve özenle hazırlanan mantılarıyla öne çıkıyor. Karışık mantı tabağı ile lezzet şöleni sunuyor.
9. Sayla Mantı
Kadıköy'ün en eski mekanlarından biri olan Sayla Mantı, 1969 yılından beri taze üretilen ev yapımı mantılarıyla ve yanında sunduğu çi börek ile turşusuyla damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Ayrıca, mantıları kiloyla da satın alabilirsiniz.
10. Fıccın Restoran
Çerkez ve Anadolu mutfağından ilham alan Fıccın Restoran, klasik mantıdan farklı olarak Çerkez mantısı ile öne çıkıyor.
11. Yeni Lokanta
Geleneksel lezzetlerin yeniden yorumlandığı Yeni Lokanta, özellikle kuru patlıcanlı mantısıyla dikkat çekiyor. Modern dokunuşlarla sunulan bu lezzet, öğle saatlerinde yoğun ilgi görüyor.