Sakatatı Sevdirecek İstanbul'da ki En İyi 10 Sakatat Mekanı

Türk yemek kültüründe ayrı bir yeri olan sakatat yemekleri, kimileri tarafından sevilmese de sevenlerinin vazgeçemediği lezzetlerdir. Sağlığa faydalı ve lezzetli olan bu yemekler; sarımsağın, sirkenin ve baharatın farklı bir boyuta çevirdiği gurme tatlardır. İstanbul'da bu gurme lezzetleri doğru şekilde sunan mekanların sayısı oldukça az. Canınız sakatat çektiğinde nerede yiyeceğinize karar veremiyorsanız, aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
İstanbul'un En İyi 10 Sakatatçısı
İşte İstanbul'da lezzetli sakatat yiyebileceğiniz mekanlar...
1. Baba Söğüş
Vedat Milor tarafından beğenilen Baba Söğüş, sakatat denildiğinde İstanbul'da ilk akla gelen mekanlar arasında yer alıyor. Beyinden İzmir söğüşe, kelle paçadan dil ızgaraya kadar hemen hemen tüm sakatat lezzetlerini bulabileceğiniz bu mekanın en sevilen tatları arasında İzmir söğüş ve dana yanağı bulunuyor.
2. Çukur Ciğerci
Vedat Milor'ün “İstanbul standartlarına göre çok iyi bir sakatatçı” dediği Çukur Ciğerci, butik üretim yaptıkları için beğeni kazanıyor. Söğüş dil, yanak, beyin, ayak paça, kelle paça, Edirne yaprak ciğer, Arnavut ciğeri ve kuzu uykuluk gibi tüm sakatat çeşitlerinin en lezzetli hallerini bulabileceğiniz bu mekan, ürünlerini her zaman taze olarak seçiyor.
3. Ozzie's Kokoreç
İstanbul'un en iyi kokoreççilerinden biri olan Ozzie's Kokoreç, bir kere gidenin tekrar gitmek istediği mekanlar arasında yer alıyor. Vedat Milor tarafından da beğenilen bu mekan, sadece kokoreçleriyle değil aynı zamanda sosisleriyle de öne çıkıyor. Kokoreç sevenler için kesinlikle uğranması gereken bir adres.
4. Kınacı İşkembe Salonu
Eğer işkembe çorbasını seviyorsanız, Kınacı İşkembe Salonu İstanbul'un en iyi işkembecileri arasında yer alıyor. Çorbalarında çeşme suyu kullanılmaması sayesinde diğer mekanlara göre ekstra lezzet sunan bu yer, aynı zamanda kokoreçli pide de yapıyor.
5. Paçacı Mahmut Usta
Tam 4 saatte pişen paça çorbasıyla dillere destan olan Paçacı Mahmut Usta, salaş ortamı ve yıllardır değişmeyen lezzetiyle İstanbul'da paça denildiğinde akla gelen bir mekan. Mekan, ayrıca dana kavurma, fırında güveç ve etli kuru fasulye gibi diğer sakatat lezzetlerini de sunuyor.
6. Liman Uykuluk
İstanbul'da en iyi uykuluğu yapan mekanlar arasında yer alan Liman Uykuluk, damar tuzlama, işkembe ve kokoreç gibi sakatatların yanı sıra dana biftek, tavuk biftek ve tavuk pirzola gibi alternatif lezzetler de sunuyor. Salaş, samimi ortamı ve güler yüzlü çalışanlarıyla beğeni topluyor.
7. Lale İşkembecisi
1960 yılından beri hizmet veren Lale İşkembecisi, yıllara meydan okuyan lezzetiyle öne çıkıyor. İşkembe ve kelle paça çorbasının yanı sıra en sevilen lezzetleri arasında kuzu kokoreç de bulunuyor.
8. Paçacı Necip Usta
Sabahları kuzu paçayla güne başlamayı seviyorsanız, Paçacı Necip Usta kesinlikle tercih edilmesi gereken bir mekan. 4 saatte pişen paçanın eti kemikten ayrıldığı an, manda yoğurduyla yapılan terbiyesiyle Vedat Milor’dan tam not almış. Ayrıca dana kavurmasıyla da enfes lezzetler sunuyor.
9. Tarihi Cumhuriyet İşkembecisi
120 yıllık tarihi ile Tarihi Cumhuriyet İşkembecisi, Beyoğlu'nun vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor. İçeri girildiğinde sizi saran enfes kokular ve sirke-sarımsak aroması, paça çorbasının lezzetini daha da artırıyor. Kuzu kelle, kokoreç, Arnavut ciğeri, beyin salata ve söğüş gibi pek çok sakatat çeşidini burada bulabilirsiniz.
10. Emre Mermer Ocakbaşı
Şık dekorasyonu ve özenle hazırlanan menüsüyle Emre Mermer Ocakbaşı, uykuluk ve ciğer lezzetiyle öne çıkıyor. Sakatat sevenlerin ilgisini çeken bu mekan, aynı zamanda lezzetli kebaplarıyla da dikkat çekiyor.
İstanbul'da en iyi sakatat nerede yenir?
İstanbul'un en iyi sakatatçısı neresi diye merak ediyorsanız; Baba Söğüş, Çukur Ciğerci, Ozzie's Kokoreç, Kınacı İşkembe Salonu, Paçacı Mahmut Usta, Liman Uykuluk, Lale İşkembecisi, Paçacı Necip Usta, Tarihi Cumhuriyet İşkembecisi ve Emre Mermer Ocakbaşı, en lezzetli sakatatı bulabileceğiniz mekanlardır.