Sanat Sevenler İçin Avrupa Yakası'nın En İyi 10 Tiyatrosu

Kültür etkinlikleriyle Türkiye'nin merkezi olan İstanbul bu sebeple bünyesinde birçok kültür merkezi barındırıyor. Sanatın en güzel dallarından biri olan tiyatro içinde şehirde hem özel hem de devlet olmak üzere birçok tiyatro sahnesi bulunuyor. Bu sebeple tiyatro sevenler için birçok farklı alternatif sunan İstanbul, hem yerli hem de yabancı birçok oyunla sanat severleri buluşturuyor. Bütün oyunları yakından takip eden tiyatro sevenler için hazırladığımız bu içeriğimiz Avrupa Yakası'nın en iyi özel tiyatro salonlarından oluşuyor. Ses sistemleriyle, oynanan oyunlarıyla ve sahne düzeniyle tiyatro sevenlerin en çok beğendiği salonlardan oluşan listemiz, Avrupa Yakası'nın en ünlü tiyatro salonlarından oluşuyor.
Avrupa Yakası'nda Yer Alan En İyi 10 Tiyatro Sahnesi
İşte Avrupa Yakası'nda birbirinden güzel oyunlara ev sahipliği yapan tiyatro sahneleri...
1. Zorlu Center PSM Drama Sahnesi
717 koltuk kapasitesiyle dikkat çeken Zorlu Center PSM Drama Sahnesi, konserden tiyatroya müzikalden başka sanatsal etkinlikleri ev sahipliği yapıyor. Hem yerli hem de yabancı birçok gösteriye kapılarını açan bu mekan, Dünya'da Shakespeare’in oyunlarını en iyi şekilde canlandıran “Shakespeare's Globe Theatre” topluluğuna da ev sahipliği yapmıştır. Bünyesinde Sky Lounge, fuaye alanı, PSM Amfi ve Turkcell Platinum Sahnesi bulunan Zorlu Center, şehrin cazibe noktaları arasında bulunuyor.
2. Trump Kültür Ve Gösteri Merkezi
En sevilen tiyatro oyunlarının oynandığı Trump Kültür Ve Gösteri Merkezi, 500 kişilik kapasiteye sahip. Tiyatro sevenlerin uğrak noktası arasında olan bu mekan, Dünya standartlarında olduğu için sanat severlerin beğenisini topluyor. Ayrıca Türkiye'nin ilk ve tek Disney tiyatrosuna da ev sahipliği yapan Trump Kültür Ve Gösteri Merkezi, ses sistemi ve mekanik sahnesiyle performansları keyifle izlemeyi sağlıyor.
3. BKM Tiyatrosu
Çok Güzel Hareketler ve Güldür Güldür programlarıyla beraber oldukça fazla ünlenen Beşiktaş Kültür Merkezi, haftanın 6 günü boyunca hem yerli hem de yabancı gösterilere ev sahipliği yapıyor. 700 kişilik kapasiteye sahip olan BKM, aynı zamanda yeni tiyatro sanatçıları yetiştirilmesi içinde usta çırak ilişkilerinin yürütüldüğü bir eğitim merkezi görevi görüyor.
4. Akatlar Kültür Merkezi
285 kişilik kapasitesiyle sanat sevenleri bir araya getiren Akatlar Kültür Merkezi, Semaver Kumpanya, Tiyatro Alkış, Talimhane Tiyatrosu ve Tiyatrokare gibi toplulukların oyunlarının sergilendiği salondur. Melih Cevdet Anday Salonu olarak da bilinen bu salon, 10 yıllık sözleşmeyle Beşiktaş Belediyesi tarafından kiralandı. Birçok bilindik oyunlara ev sahipliği yapan bu sahne, aynı zamanda Ustalara Saygı geceleriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
5. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi
Genellikle opera sahneleriyle adından sıkça söz ettiren Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, sahnelenen tiyatrolarıyla da beğeni topluyor. 1000 kişilik kapasitesiyle Avrupa Yakası'nın tek opera salonu olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, doğal akustik özelliğiyle gelen konuklarının keyifli dakikalar geçirmesini sağlıyor.
6. Kenter Tiyatrosu
Adını usta oyunculardan alan Kenter Tiyatrosu, 395 kişilik kapasiteye sahip. Sahne dizaynı sayesinde her yönden rahatlıkla oyunu izleyebileceğiniz bu salon, şehrin en iyi tiyatrolarının sergilendiği salonlar arasındadır. 1968 yılında açılan Kenter Tiyatrosu, Tiyatro ustası Yıldız Kenter'e yakışır şekilde yeniden düzenlenerek sanat severlerle buluşturuldu.
7. Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu
İçeri girdiğiniz andan itibaren tavan süslemeleriyle kendine hayran bırakan Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu, 87 yıl tiyatro, ardından 17 yılda sinema salonu olarak kullanıldıktan sonra 89 yılında Ferhan Şensoy tarafından yeniden tiyatro için kullanılmaya başlandı. Ortaoyuncular tiyatrosunun dışında konser verilen ve ünlü sanatçıları da ağırlayan bu sahne, 521 kişilik kapasitesiyle de gelen herkese ferah bir ortam sunuyor.
8. Grand Pera Emek Sahnesi
Cumhuriyet döneminde açılan en eski tiyatrolardan biri olan Emek Tiyatrosu, sanat sevenlerin çoğunun tiyatroyla ilk tanıştığı yerler arasında bulunuyor. Tavan süslemeleriyle tarihi dokusunu hissettiren bu tiyatro salonu, açılışlara ve galalara da ev sahipliği yapıyor. 875 kişilik kapasiteye sahip bu salon, en ünlü oyunlara ev sahipliği yapıyor.
9. Profilo Kültür Merkezi
400 kişilik kapasitesiyle hemen hemen her gün ünlü bir tiyatronun oynandığı Profilo Kültür Merkezi, Batı Alternatif Sahnesi ve Stüdyo Sahnesiyle toplam üç farklı sahne sunuyor. Tiyatro zamanı sanatseverlerin en çok gittiği yerlerden olan bu tiyatro salonu aynı zamanda bir alışveriş merkezinin içinde olduğundan dolayı alışverişi ve eğlenceyi bir arada sunuyor.
10. Afife Jale Sahnesi
Ortaköy Kültür Merkezi içinde yer alan Afife Jale Sahnesi, adını Türkiye’nin ilk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale’den alıyor. 190 kişi kapasiteli salonda birbirinden farklı tiyatro eserleriyle sanat sevenlerin gönlüne taht kurmuş olan bu sanat merkezi, küçük olmasına rağmen yoğun ilgi görüyor.