İncir Reçelli Kek Tarifi
İncir reçeli sevenlerin favorisi olacak bir kek tarifi.
Yayınlanma:
Güncelleme:

İncir Reçelli Kek Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak az şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 7 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- İri dövümüş ceviz
- İncir reçeli
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağını ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
- Çırpma kabına vanilya, un, kakao ve cevizi ekledikten sonra tekrar çırpın ve kabartma tozunu ekledikten sonra çok az daha çırpın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökünüz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Pişen kekiniz soğuduktan sonra incir reçelini kekinizin üzerine yayabilir veya enlemesine ikiye böldüğünüz kekin arasına yayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR