Hibeş Tarifi
Antalya’nın yöresel lezzetlerinden olan hibeş hem sos olarak hem de meze olarak rahatlıkla kullanılabilir. İşte yiyenlerin “Sen Antalyalı mısın?” diyeceği hibeş tarifi…
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hibeş Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- Tahin (250 Gram)
- Su (100 ml.)
- Limon Suyu (4 Adet Limondan Taze Sıkılmış)
- Toz Kimyon (3 Tatlı Kaşığı)
- Toz Kırmızı Biber (4 Tatlı Kaşığı)
- Toz Karabiber (1 Tatlı Kaşığı)
- Sarımsak (6 Diş)
- Tuz (Bir Buçuk Tatlı Kaşığı)
Hazırlanışı;
- Karıştırma kabına aldığınız tahinin üzerine su ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın.
- Taze sıkılmış limon suyunu eklediğiniz karışımı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra havana alın. Üzerine tuzu da ekleyerek havanda dövün.
- Dövülmüş sarımsakları da eklediğiniz karışımı karıştırmaya devam ederken içerisine baharatları da ekleyin ve karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Hibeşiniz hazır. Cam bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin. İsterseniz meze olarak, isterseniz de sos olarak sevdiklerinizle paylaşın
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR (1)
1 Yorum