Hafızayı Güçlendiren İçecekler, Vitaminler ve Yiyecekler

Hafızanızı Güçlendirecek Besinler
Uzmanların hafızaya iyi gelen yiyecekler arasında gösterdiği gıdaların çoğu B vitamini, C vitamini, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar içermektedir. Unutkanlığa engel olmak ve hafızayı geliştirmek için yemeniz gereken gıdaların başında sebzeler, süt ve süt ürünleri, deniz canlıları, kırmızı et, beyaz et, tam tahıllılar ve kuruyemişler gelir. Hafızayı güçlendirmek için çaylardan adaçayı, vitaminlerden B12 vitamini, sebzelerden lahana, bitkilerden ısırgan otu, yiyeceklerden ise yumurta mutlaka tüketilmelidir.
Hafızayı Güçlendiren Yiyecekler
Hafızanızı güçlendirmek için kakao, yağlı balıklar, kırmızı et, yumurta sarısı, süt, süt ürünleri, kemik suyu, beyaz et, sağlıklı yağlar, ceviz, semizotu, yaban mersini, muz, portakal, yeşil yapraklı sebzeler tüketebilirsiniz.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yiyecekler B12 vitamini, C vitamini, folik asit ve antioksidan bakımından zengindir. Zayıflayan hafızaların hızlı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunur. Bu besinlerden tüketmeye özen gösterirseniz hafıza sorununun ortadan kalktığını hissedeceksiniz. Aklınızda tuttuğunuz şeyleri kolayca hatırlamanıza yardımcı olacak yiyecekler hafızanızı oldukça kuvvetlendirecektir.
Hafızayı Geliştiren İçecekler ve Bitki Çayları
Hafızanın gelişmesine katkıda bulunan içecekler portakal suyu, lahana çorbası, ginkgo biloba çayı, limonata, fıstıklı, cevizli, fındıklı milkshake, zencefil çayı, havuç suyu, biberiye çayı, adaçayı, kahve, yeşil çay, melisa çayı, brahmi çayı, ginseng çayı ve mate çayıdır.
Bu içecekler düzenli olarak tüketildiği zaman hafızayı geliştirir, unutkanlık sorununu ortadan kaldırır. Beyinin düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olan içecekler, hafızanın kuvvetlenmesini sağlar. E vitamini bakımından zengin olan yiyecekler beyin hücrelerini koruma altına alır, serbest radikallere karşı savaşır. Beyine faydalı içecekleri tüketen kişiler zaman içerisinde değişimi fark edecektir.
Zayıflayan Hafızaya İyi Gelen Yağlar
Hafızayı güçlendirecek yağlar arasında biberiye yağı, cajeput yağı, nane yağı, adaçayı yağı, tatlı fesleğen yağı, menekşe yağı, ısırgan otu yağı, mandarin yağı yer alır. Bu yağlar hafızayı oldukça geliştirmektedir.
Uykusuzluk, yetersiz beslenme, aşırı stres durumu, egzersiz eksikliği, alerji, iltihaplar, yorgunluk hissi enerjin tükenmesine ve beynin tam fonksiyonda çalışamamasına neden olur. Yukarıda önermiş olduğumuz yağları tüketerek vücudunuzu deşarj edebilirsiniz. Bu yağlar tüketilmeye başlandığı andan itibaren beyninizin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olacak, zihni uyaracak, odaklanma, unutkanlık gibi sorunları ortadan kaldırır.
Hafızayı Kuvvetlendiren Sebzeler
Beyni güçlendiren sebzelere göz atarsak k vitamini açısından zengin, fisetin ve polifenol içeren ıspanak, pazı, lahana, karnabahar, kara lahana, şalgam, pancar, maydanoz, bezelye, taze fasulye, brokoli gibi sebzeleri tüketmeniz hafızayı güçlendirir.
Yukarıda vermiş olduğumuz sebzeleri tüketmek hafızanızı kuvvetlendirmenize, zihin yorgunluğunuzun azalmasına, uyanıklılığın artmasına, stressiz bir hayat yaşamanıza yardımcı olur. Zihinsel yetenekleri güçlendiren bu sebzeler beyin fonksiyonlarını destekler, zihinsel odaklanmayı artırır. Sebzeleri bol bol tüketmek beyin sağlığı için de son derece önemlidir. Hafife alınmaması gereken bir konudur. Haftada 3 kez tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilir. İleride yaşanabilecek beyin hastalıklarını da önler.
Beyin Güçlendirici Egzersizler
Beyin gelişimini etkileyen egzersizler karışık olarak gözleri kapatarak duş almak, sabah aktivitelerinde değişikliğe gitmek, bilinen nesneleri çapraz ya da ters tutmak, masada oturulacak yerleri değiştirmek, araç ile giderken camları açmak, alışveriş sitelerinde inceleme yapmak, düzenli olarak uyumak, çeşitli projeler yapmak, beyninizi yoracak aktivitelere yönelmek, sosyal ilişki kurmak, yemediğiniz yemekleri tüketmek, kitap okumak, spor yapmak verilebilir. Bu egzersizler beyninizin daha güçlü olmasını sağlayacaktır.
Unutkanlığa İyi Gelen Bitkiler
Hafızayı ve beyni güçlendirmek için biberiye, cezayir menekşesi, reyhan, ginkgo biloba, dereotu, zencefil, melisa otu, nane, ısırgan otu, biberiye, kekik gibi bitkiler tüketilmelidir. Bu bitkiler beyninizin daha iyi çalışmasını sağlayacak, unutkanlık gibi problemleri ortadan kaldıracaktır. Bitkiler sabah kahvaltılarında veya akşam yemeklerinde yemeğin yanına koyularak kolayca tüketilebilir. Bu bitkileri tüketmek unutkanlık ile ilgili belirtileri hafifletir. Beynin düzgün olarak çalışabilmesine yardımcı olur, hafızanın kuvvetlenmesi için oldukça önemli olan mineralleri içerisinde barındırır. Alzheimer hastalığına yakalanma ihtimalini de azaltır. Doğal uyarıcı olan bitkiler odaklanma ve konsantrasyonu artırır.