En Sağlıklı Yağlar

Bitkisel yağlar
Yemek tarifinizde sebzelerin pembeleşeceği gerektiği söyleniyorsa, bunu mutlaka bitkisel yağlara yapmalısınız.

Avakado
Sadece iyi bir yağ değil, aynı zamanda vücudunuza yararlı bir lif ve folik asit kaynağıdır. Salatanıza veya omletinize ekleyebillirsiniz.

Keten Tohumu
Sindirim sistemine faydalı, kolestrol seviyesini dengede tutan bir sağlık kaynağıdır. Her sabah bir yemek kaşığı yulaf ezmesinin üzerine ekleyip tüketebilirsiniz.

Ceviz
Omega 3 asitlerini, amino asitleri ve antioksidan sağlamaktadır. Manganez ve bakır kaynağıdır. Günde 6-7 adet tüketmeniz gerekir.

Tereyağ
Çok faydalı bir yağdır. Yemeklerinizde ve sabah kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.

Badem
Çok faydalı bir yağ asidi içermektedir. Tavuk veya balıkların üzerine ekleyebilir, yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Somon ve Alabalık
Omega 3 kaynağı olan balıkları, haftada 2 öğün tüketmeniz gerekmektedir.

Sevdiğiniz Ezmeyi Yiyin
Kahvaltınızda poğaça yerine sevdiğiniz bir ezmeti ekmeğinize sürün ve tüketin. Bu badem veya kaju ezmesi olabilir.

Zeytin Tüketin
Yemekleri zenginleştirmek için zeytinyağı tüketmenin dışında, zeytin de tüketmelisiniz.

Çekirdek Tüketin
Protein bakımından zengin olan bir besin de çekirdeklerdir. Süper bir yağ kaynağıdır.