En güzel Dondurmalı Tatlılar

Dondurmalı Brownie
Malzemeler:
- 1+1/2 SB un
- 2 TK kabartma tozu
- 1/4 TK tuz
- 1+1/2 SB bitter çikolata
- 1/2 SB tereyağ
- 2 SB şeker
- 4 yumurta
- 1 TK vanilya
- 1 SB çikolata
- 3/4 SB krema
- Vanilyalı dondurma

Yapılışı:
Fırını 170 dereceye alıyoruz. Tereyağını ve bitter çikolataları bir tencerede eritiyoruz. Şeker ve yumurtaları çırpıp içine erimiş tereyağ ve çikolata karışımını ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Şekerli karışıma ekleyip herpsini güzelce karıştırıyoruz. Karışımı bir fırın kabına alıp 20-30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakyoruz. Kremayı ocağa alıyoruz ve çikolataları ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyan keki dilimleyip üzerine çikolatalı sosu döküyoruz. Servis ederken de dondurmayı üzerine ekliyoruz.
Afiyet olsun.

Dondurmalı Pasta
Malzemeler:
- 3adet yumurta
- 3fincan un
- 1fincan ılık su
- 1bardak şeker
- 1tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1paket bitter çikolata
- 1bardak süt
- 1paket kremşanti
- 1kg dondurma

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, şekeri ekliyoruz. Ardından un ile kabartma tozunu karıştırıp yumurtaya ekliyoruz ve ılık suyu da katarak hamur yapıyoruz. Küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı da karıştırıyoruz. Bu hamuru yağlı kağıt serdiğimiz kalıba aktarıp 170derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Kek soğuyunca kremşantiyi hazırlayıp ve üzerine yayıyoruz. Buzdolabında 2saat bekletiyoruz ve yanında dondurma ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Dondurmalı Profiterol
Hamuru için
- 230 ml. Su (1 su bardağından 1 parmak az)
- 40 gr. Tereyağı (2 yemek kaşığı)
- 115 gr. Un (1 su bardağı)
- 3 adet yumurta
Çikolatalı sos için
- Her profiterole 1 top Kaymaklı Dondurma
Süslemek için
- File fıstık ya da badem

Yapılışı:
Su ve tereyağını orta boy bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtmaya başlıyoruz, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırıp hemen unu ekliyoruz. Unun topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırıyoruz. Aralıksız 3-4 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam edip, hamur kendini tenceren kurtarıp toparlanınca ocaktan alıyoruz. Hamuru geniş bir borcama koyup, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlıyoruz. Hamurumuz soğuyup pürüzsüz bir hal alınca bir yandan mikser ile karıştırırken bir yandan da tek tek yumurtaları ilave ediyoruz. Yumuşak ve yapışkan bir hamur elde ettiğimizde hamurumuzu duy takılı krema sıkma torbasına döküyoruz.

Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2’şer cm. aralıklarla toplar oluşturacak şekilde sıkıyoruz. Hamur oldukça yapışkan olduğu için parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üzerini hafifçe düzeltiyoruz. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişiriyoruz ve fırın kapalı olarak hamuru soğumaya bırakıyoruz. Profiterol topları soğurken çikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz. Soğuyan şu toplarımız ikiye bölerek içlerine birer top dondurma koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız çikolatalı sosu gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.

Dondurma Sandviç
Kurabiye İçin;
- 1/2 SB tereyağ
- 1/2 SB fıstık ezmesi
- 1/2 SB şeker
- 1/2 SB esmer şeker
- 1 yumurta
- 1/2 TK vanilya
- 1/2 TK tuz
- 1/2 TK karbonat
- 1 SB un
- Vanilyalı dondurma
- 2 adet muz
- 1 SB yer fıstığı

Yapılışı:
Fırını 175 derece açıyoruz. Tereyağ ve fıstık ezmesini mikserle çırpıp şeker ve esmer şekeri ekliyoruz ve rengi açılana kadar çırpıyoruz. Sonra yumurtayı ekliyoruz. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Fıstık ezmeli karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartıp tepsiye diziyoruz. 10 dakika pişirip tamamen soğuduktan sonra bir kurabiyenin üzerine dondurma koyuyoruz. Dilimlediğimiz muzları dondurmanın üzerine koyuyoruz. Başka bir kurabiyeyle üzerini kapatıyoruz. Kenarlarını yerfıstığı yada fındıkla kaplayıp ve donduruyoruz.
Afiyet olsun.

Kızarmış Dondurma
Malzemeler:
- 800 gram sütlü, kesme dondurma
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 3/4 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
- 3/4 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğimiz kesme dondurmayı on eşit parçaya bölüyoruz. Her bir dondurma parçasını avuç içimizde yuvarlıyoruz. Düz bir tabağa aldığımız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığımız dondurma toplarını çukur bir tabağa alıyoruz. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletiyoruz. İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getiriyoruz. Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpıyoruz. Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına buluyoruz. Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun süre bekletiyoruz. Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırıyoruz. Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 10-20 saniye gibi kısa bir süre kızarttığımız dondurmaları bekletmeden servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Meyveli Puding Dondurma
Malzemeler :
- 1 paket Dr. Oetker muzlu creme ole.
- 500ml soğuk süt.
- 1 paket Burçak bisküvi.
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.
- Orman meyveleri (isteğe göre)
- Dondurma çubukları.
- Plastik bardak.

Yapılışı:
İlk önce burçak bisküvilerden yaklaşık 10 tanesini blender ile çekiyoruz. Ardından erittiğimiz yağı üzerine döküp karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta süt ve pudingi karıştırıp kıvam alan pudingi bardaklara bir parmak kadar döküyoruz. Sonra bisküviden bir parmak kadar bardağa ekliyoruz. Porsiyon başına 2 tane orta boy çileği temizleyip içini boşaltıp içine kara üzüm vişne gibi meyveler koyup bardağa ekliyoruz. Son adım ise kalan pudingi bardaklara eşit bir şekilde döküp üzerine dondurma çubuğu batırıyoruz. Buzlukta 2 saat kadar beklettikten sonra servis tabağına koyup çeşitli meyvelerle sunum yapmaya hazırlıyoruz.
Afiyet olsun.

Oreolu Dondurma
- 30 adet oreo
- 1/2 SB erimiş tereyağ
- 12 top dondurma
- 2 adet karamelli çikolata (erimiş)
- Çikolata sosu

Yapılışı:
Mutfak robotunda oreoları çekip içerisine erimiş tereyağını ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Bisküvileri kelepçeli bir kalıba alıp yayıyoruz. 30 dakika donduruyoruz. Dondurucudan çıkartıp üzerine dondurmaları yerleştiriyoruz. Erimiş çikolatayı üzerine gezdirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Vişneli Cheesecake Dondurma
- 1 paket krem peynir (soğuk)
- 1 SB pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 1+1/2 TK vanilya
- 1+1/2 SB krema
- 1 SB süt
- 1+1/2 SB vişne reçeli
- 1 SB ufalanmış bisküvi

Yapılışı:
Soğuk krem peyniri, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı çırpın mikserle çırpıyoruz. Kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sütü yavaşça ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Dondurmanın 1/3 ini kek kalıbının tabanına yayıp üzerine vişne reçelinin bir kısmını ve bisküvilerin bir kısmını yayıyoruz. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayoruz. Dondurmayı 6-8 saat donduruyoruz. Servis etmeden önce oda ısısında birkaç dakika bekletip servis ediyoruz.