Dişleri Beyazlatan Besinler

ÇİLEK: Dişlerdeki leke oluşumlarını engelleme özelliğine sahiptir. Ancak içeriğindeki asit ve şeker nedeniyle, tüketildikten sonra su ile ağız çalkalanmalıdır.

PORTAKAL: Kabuğu doğal diş macun görevi gördüğü için haftada birkaç kere dişlere uygulanması, diş beyazlığına fayda sağlamaktadır.

ELMA SİRKESİ: Diş beyazlatma özelliğine sahip diğer bir besin elma sirkesidir. Fakat elma sirkesinin fazla kullanmı da dişleri zarar verebilir. Bu yüzden dikkat etmek gerekmetedir.

LİMON SUYU: Asitli içeriği sayesinde dişlerinizi beyazlatma özelliğine sahiptir. Ancak asitli olmasından dolayı çok fazla kullanmamak gerekir. Yoksa diş minelerine zarar verebilmektedir.

BROKOLİ: Diş minesi üzerine koruyucu kalkan oluşturarak dişleri korumaktadır. Bu sayede dişleri asitten koruma özelliğine sahiptir.

SUSAM TOHUMU: Dişlerdeki bakteri ve plak oluşumu azaltarak, diş etlerini koruma özelliğine sahiptir.

BADEM VE KURU MEYVELER: Dişleri temizleme özelliğine sahiptir ve diş sağlığı için önem taşımaktadır.

ADAÇAYI: Ağız ve diş sağlığı için büyük önem taşıyan adaçayını gargara yapmak ağız sağlığı açısından önemlidir.

SOMON BALIĞI: Özellikle çocukların diş sağlığı için önemli olan somon balığı, D vitamini ve kalsiyum açısından oldukça zengindir.

SERT MEYVE VE SEBZELER: Elma, havuç, armut gibi sert meyve ve sebzeler dişlerin temizlenmesi ve lekelerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu meyve ve sebzeleri eğer yiyemiyorsanız, suyunu da içebilirsiniz.