Çullama Tarifi

Çullama, içerisinde bolca tavuk bulunmasının yanı sıra sos amaçlı kullanılan baharatların, tavukların üzerine konulmasıyla ortaya çıkan leziz yemektir. Kırşehir yöresine ait bu güzel yemeği daha önce yemediyseniz, kesinlikle tavsiye ederiz.
Çullama Tarifi

Çullama Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 adet kemikli tavuk budu
  • 1 adet kemiksiz tavukgöğsü
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı un
  • Tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı salça

Çullama Nasıl Yapılır?

Sizler de sofranızda çullama yemeğini sevdiklerinize beraber yemek istiyorsanız, çullamanın nasıl yapıldığını sizler için incelediğimiz tarif haberinde bulabilirsiniz.

 

Çullama ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Çullama yapımına başladığınızda ilk olarak 2 adet tavuk budunu ve 1 adet tavuk göğsünü derin bir tencerede haşlayın. Yarım saate yakın bir süre haşlama işlemini devam ettirin.
  2. Ancak bu süre tavuğun tazeliğine göre değişiklik gösterdiği için tavuk etlerini yumuşayana kadar haşlayınız. Haşlanan tavuk etlerinin kemikli olanlarını kemiklerinden ayırıp hepsini küçük küçük didikleyin.
  3. Diğer yandan, bir tavaya biraz sıvıyağ, biraz da tereyağı ekleyip üzerine 2 su bardağı unu ekleyin ve unun rengi dönüp sararana dek kavurun. Unun rengi dönüp kokusu çıkana dek kavurma işlemine devam edin.
  4. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk etlerini haşladığınız, soğuyan tavuk suyuna biraz da normal su ekleyip kavrulan unun üzerine karıştırın ve daha sonra güzelce dökün. Muhallebi kıvamına gelene kadar da unu pişirin.
  5. Daha sonra, muhallebi kıvamında pişen unu genişçe bir servis tabağına dökün ve iyi bir şekilde yayın. Bir tavada tereyağını ekleyip eritin. 1 çorba kaşığı salçayı da ekledikten sonra soğuk su ile açın.
  6. Hafif tıkırdadıktan sonra didikleyip hazırladığımız tavuk etlerini, toz kırmızıbiberi ve tuzu da ekleyip hepsini yavaş ve kısık ateşte pişirin. Pişen bu sosu pişirdiğimiz hamurun üzerine dikkatli ve güzel bir şekilde yayın. Çullama yemeğiniz artık servise hazır.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.