Çikolata Soslu Saray Muhallebisi Tarifi
Sütlü tatlıların en şahane tatlısı saray muhallebisini çikolata sos ile daha çok seveceksiniz.
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çikolata Soslu Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 lt süt
- ½ paket tereyağı
- 6 tepeleme yemek kaşiği un
- 9 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Çikolata Sos İçin
- 250 gr. bitter çikolata
- 125 gr. krema
- 50 gr. tereyağı
Adım Adım Hazırlanışı
- Tereyağını tencereye koyup eritin. Unu ilave edip 3 - 4 dakika kavurun. Un kavurulunca sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın.
- Toz şekeri de ilave edip, yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyin.
- Ocaktan aldıktan sonra mikserle en az 10 dakika çırpın.
- Kabınızı ıslattıktan sonra muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığında iyice ılınmaya bırakın.
- Çikolatayı ve kremayı benmari usulü erimeye bırakın. Eridikten sonra tereyağını da ekleyin. Hepsi birbirine karıştıktan sonra muhallebinin üzerine dökün.
- Kabınızın üzerini strech filmle kaplayın. Buzdolabında soğutarak servis edin.
Afiyet Olsun.
YORUMLAR