Bayat Ekmek Böreği
Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu.
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 8-9 dilim bayat ekmek
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tereyağ
- Yarım kalıp peynir
- Rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
- Bir kasede yumurtaları çırpın. Daha sonra süt, tuz, karbonat ve sıvı yağını ekleyip tekrar karıştırın.
- Daha sonra yumurtalı harca ufalanmış peynirleri ekleyin.
- Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
- Yağladığınız tepsiye küp küp kestiğiniz ve ufaladığınız bayat ekmekleri serpin.
- Bayat ekmeklerin üzerine hazırladığınız harcın yarısını eşit miktarda dökün.
- Geri kalan ekmekleri de tepsiye ekleyin. Daha sonra kalan harcı ekmeklerin üzerine dökün.
- Bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine bastırın.
- Hazırladığınız böreğin üzerine küçük küçük tereyağı parçaları ekleyin ve 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- 35-40 dakika sonra fırından çıkardığınız böreğin üzerine kaşar peynirini serpiştirin ve tekrardan fırına verin.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR