Baharatların Faydaları

PUL BİBER: Metabolizmayı hızlandıran, antioksidan içeriğe sahip pul biber, bağışıklık sistemini güçlendirmekte, kan akışını ve direncini arttırmaktadır. Ancak içeriğindeki tuz miktarından dolayı tüketimine dikkat etmeniz de gerekmektedir.

TARÇIN: Kan şekerini ve kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda soğuk algınlığı, bağırsak problemleri ve cinsel isteği arttırmaya da iyi gelmektedir.

KEKİK: Özellikle et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik, mideyi rahatlatmakta ve gaz oluşumunu önlemektedir. Ayrıca kan kolesterolünü düşürmeye de yardımcı olmaktadır.

BİBERİYE: Vücut iltihaplarının iyileşmesinde yardımcı olmakla birlikte, birçok kronik hastalık riskini azaltmaktadır. Kalp sağlığı için faydalı olan biberiye, baş ağrılarının azalması ve konsantrasyonun arttırılmasına da yardımcı olmaktadır.

NANE: Özellikle taze nane vücudun su ihtiyacını karşımaktadır. Ayrıca hazımsızlık, mide bulantısı ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olmaktadır.

ZERDEÇAL: Beyin sağlığı ve yaşlanmaya bağlı oluşan bilişsel rahatsızlık üzerinde etkili olmaktadır. Aynı zamanda karaciğeri kuvvetlendirir, kansere karşı korur ve kalp hastalığını önlemektedir.

KİMYON: Özellikle kuru baklagillerin yarattığı gazı yok etmek için oldukça faydalı olan bir baharattır.

ZENCEFİL: Soğuk algınlığına ve bulantıya iyi gelmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek, romatizma ağrılarını da azaltmaya yardımcı olmaktadır.

HAŞHAŞ: Antioksidan özelliğe sahip olan haşhaş sindirimin hızlamasına ve vücudun enerji depolamasına yardımcı olmaktadır.

KİŞNİŞ: Gaz ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir.