Akıtma Tarifi
Genel olarak Karadeniz Bölgesi’nde sabah kahvaltılarında sofralarda yer alan enfes lezzet tereyağlı akıtma, özellikle çocuklarınızın vazgeçemeyeceği bir yiyecek olacak.
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akıtma Yaparken Kullanılacak Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 kibrit kutusu kadar yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük paket tereyağı veya margarin
- Aldığı kadar un
Akıtma Nasıl Yapılır?
Çok kısa sürede birden fazla yapabilme imkanına sahip olacağınız akıtma ile sabah kahvaltısını yorulmadan ve zevkle yapabilirsiniz. Uzun bir hazırlanış gerektirmeyen akıtmayı sizde sofranızda görmek istiyorsanız, sizin için hazırladığımı akıtma tarifini okuyunuz.
Akıtma ve Adım Adım Hazırlanışı
- Akıtma yapımına başlamadan önce ilk olarak bir bardak sütün içine bir tatlı kaşığı şekeri ekleyin ve mayayı bu karışımla kıvamına gelene kadar ezin.
- Daha sonra mayanın içine 1 su bardağı su ekleyin. Ardından unu eleyin, içine koyun ve eleyerek karışımın içine yavaş yavaş boşaltın.
- Üzerine yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra elde edilen hamuru mayalanması için üzerini kapatın.
- Bu işlemin ardından hızlı bir şekilde soğumaması için sıcak bir yerde bekletin.
- Diğer yandan orta büyüklükte teflon tavanın içine bir miktar tereyağı veya margarin koyup güzelce yağlayın.
- Mayası gelen hamuru bir kepçe yardımıyla tavanın içine dökün. Her iki tarafı pembeleşene kadar pişirin.
- Daha sonra pişen akıtmaları ocaktan alın ve güzelce yağlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi devam ettirin.
Her akıtma yaptığınızda tavayı tekrardan yağlamaya gerek yoktur.
AFİYET OLSUN
NeOldu.com / Enes Som
YORUMLAR